07.06.2019 Звітування керівника Панасенко В.С. «Аналіз освітньої роботи дошкільного закладу за навчальний 2018-2019 рік»

З метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління освітою, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття й виконання управлінських рішень, запровадження колегіальної етики, управлінської діяльності у навчальних закладах, що базуються на принципах взаємоповаги та позитивної мотивації 7 червня 2019 року в дошкільному навчальному закладі №1 проведено загальні збори педагогічного колективу, батьківського комітету, піклувальної ради та громадськості на яких розглянуто аналіз освітньої роботи дошкільного закладу за навчальний 2018/2019 рік

На засіданні із 43 член колективу були присутні ­­ 41 чол..,  батьків 50 чоловік. На зборах виступили:

  • депутат Миколаївської міської ради Лепішев Олексій Олександрович
  • Директор ЗОШ №64 — Павлюк Антоніна Михайлівна.
  • Голова батьківського комітету – Ганчо Неля Петрівна
  • Вихователь Бессараб М.Ю, помічник вихователя Корнієнко С.В

За результатами аналізу оцінено   роботу   дошкільного закладу № 1 «задовільно» із моральним та матеріальним заохоченням.

Бессараб М.Ю.

Обрати професію за покликанням серця і присвятити їй життя – це справжнє щастя. І такою щасливою людиною є наш завідувач, Валентина Сергіївна Панасенко, яка живе улюбленою справою.

За період роботи на керівній посаді Валентина Сергіївна сформувала педагогічний колектив, у якому панує творча атмосфера та доброзичливий, продуктивний мікроклімат. Наш завідувач особистим прикладом заохочує вихователів оволодівати мистецтвом навчання та виховання, впроваджувати в роботу перспективний педагогічний досвід, підвищувати власний професійний рівень.

Під керівництвом Валентини Сергіївни дошкільний навчальний заклад неодноразово нагороджувався грамотами, медалями та відзнаками у таких номінаціях, як: «Лідер освіти», «Педагогічний пошук», «За заслуги у галузі освіти» та ін.

Від імені усього колективу «Північного сяйва» хочу подякувати Валентині Сергіївні за її сумлінну працю та за те, що вона надихає нас на нові звершення. Пропоную оцінити її діяльність у ДНЗ №1 на «задовільно».

Ганчо Н.П.

Добрий день, шановні батьки!

Я голова батьківського комітету — Ганчо Неля

З 2013 року мій старший син почав відвідувати дитячий садочок, потім естафету перейняв молодший і загалом вже 6 років особисто я, спочатку як мама, а потім вже як голова батьківського комітету переступаю поріг цього чудового дитячого закладу.

За всі ці роки я ні разу не пошкодувала, що мої діти відвідують саме цей садочок. Тому що на мій погляд завідувач Валентина Сергіївна відноситься до садочка, як до своєї дитини. Вона приділяє велику увагу розвитку дитячого закладу та покращенню умов для наших діток в садочку. І це все ми можемо побачити своїми очима. Також тут працюють компетентні, добрі та уважні вихователі і це також заслуга керівника. Сприятлива комфортна атмосфера пронизує скрізь.

В нашому садочку дуже активне життя. Багато проводиться різних свят, конкурсів, виставок, ярмарок.

Але хочеться відмітити те що найбільше вражає, де відбувається найбільша співпраця

педколективу та батьків:

  1. День самоврядування. Прекрасний захід, який дає можливість батькам зануритися в життя дитячого садочку і подивитися на його функціонування зсередини. Надає змогу краще зрозуміти роботу вихователів, керівництва і всього персоналу. А також позирнути на свою дитину з іншого боку. Вважаю цей захід дуже корисним.
  2. Весела бібліотека для малят, яка запрацювала в минулому році. Така собі нова форма взаємодії дітей та батьків. Надається можливість провести час за сумісним прогляданням і читанням книжок, що дуже зближує та виховує культуру читання у малечі.
  3. Благодійна ярмарка «Я люблю творити добро». Батьківський комітет за підтримки адміністрації брав участь у благодійному ярмарку, кошти від якого були направленні на лікування мами вихованки дитячого садка. Це також дуже корисний захід як для діток так і для батьків, який сприяє формуванню емпатії, розумінню чужого болю.
  4. Проект «Садочок моєї мрії». Батьківському комітету, Валентиною Сергіївною, було запропоновано прийняти участь у конкурсі проектів «Садочок моєї мрії». Це прекрасний захід залучитися до творчої роботи, внести своє бачення, свої ідеї до розвитку дитячого садочку. Кожна група д/садка запропонувала мінімум по два проекта. Було представлено біля 20 проектів і таємним голосування відібрано 2, які вже є діючими. Це ігровий комплекс «Північний експрес» настільна залізнична дорога. І другий проект «Кінотеатр» який також працює.

Звичайно, ці всі заходи не відбулися би без дружньої співпраці батьків та педколективу дитячого садочку під керівництвом Валентини Сергіївни. Маю надію, що і в подальшому співпраця буде такою же активною і плідною.

Зараз Валентина Сергіївна і педколектив працює над метеомайданчиком. Роботу Валентини Сергіївни оцінюю — відмінною.